Προσωπικά εργαλεία
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Αποχαιρετιστήρια γιορτή του Δημοτικού Σχολείου
« Ιούνιος 2018 »
Ιούνιος
ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Είσοδος


Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
 

Αποχαιρετιστήρια γιορτή του Δημοτικού Σχολείου

Εκδηλώσεις πολιτισμού αντάξιες του ρόλου του οργάνωσε το Δημοτικό σχολείο, στη γιορτή λήξης της χρονιάς. Η γιορτή ξεκίνησε με ομιλία της συγγραφέος Γαλάτειας Σουρέλη Γρηγοριάδου με θέμα: Επάγγελμα γονιός. Η ομιλήτρια παρά το προχωρημένο της ηλικίας της μίλησε με καρδιά εφήβου και όπως είπε ως παραμυθού δεν λέει ποτέ ψέματα. Προέτρεψε τους γονείς να διαθέσουν χρόνο για τα παιδιά τους.

Αποχαιρετιστήρια γιορτή του Δημοτικού Σχολείου

Γαλάτεια Σουρέλη Γρηγοριάδου

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Εκδηλώσεις πολιτισμού αντάξιες του ρόλου του οργάνωσε το Δημοτικό σχολείο, στη γιορτή λήξης της χρονιάς.
Η γιορτή ξεκίνησε με ομιλία της συγγραφέος Γαλάτειας Σουρέλη Γρηγοριάδου με θέμα: Επάγγελμα γονιός. Η ομιλήτρια παρά το προχωρημένο της ηλικίας της μίλησε με καρδιά εφήβου και όπως είπε ως παραμυθού δεν λέει ποτέ ψέματα. Προέτρεψε τους γονείς να διαθέσουν χρόνο για τα παιδιά τους. Να δημιουργήσουν ξανά την οικογένεια που υπάρχει μόνο τύποις στη σημερινή εποχή και να θυμηθούν ξανά το Κυριακάτικο τραπέζι. Στάθηκε πολλές φορές στη κατάθλιψη των εφήβων και ενοχοποίησε ευθέως τους γονείς γι' αυτή και στο ρόλο των μέσων ενημέρωσης και ιδιαίτερα της τηλεόρασης στη σμίλευση του χαρακτήρα. Χρησιμοποίησε αρκετά εύθυμα παραδείγματα και έρευνες για να πείσει το ακροατήριο με χαρακτηριστικά αυτά του μικρού που θεωρεί ως καλύτερο φίλο του έναν σκύλο σε έκθεση ινστιτούτου και του μικρού που μαζεύει χρήματα για να πληρώσει τον πατέρα του να του διαθέσει χρόνο.
Στη συνέχεια οι μαθητές με την καθοδήγηση του καθηγητή φυσικής αγωγής Ηρακλή Μουράβα συμμετείχαν σε παιχνίδια σωματικής άσκησης με κυρίαρχο στοιχείο το νερό. Το πάθος και το κέφι τους ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους που τους καταχειροκρότησαν.
Ακολούθησε αποχαιρετισμός των μαθητών της Ε' και της ΣΤ' τάξης. Ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου, Γιάννης Στεργίου ευχαρίστησε το διδακτικό προσωπικό και το σύλλογο γονέων για την άψογη συνεργασία τους και ευχήθηκε καλό Καλοκαίρι σε όλους.
Ο σύλλογος γονέων ολοκληρώνοντας τη δίχρονη και κατά γενική ομολογία άκρως πετυχημένη πορεία του, ευχαρίστησε τη κα Σουρέλη για τη παρουσία της προσφέροντάς της μία εικόνα της Παναγιάς, δώρισε έναν φορητό υπολογιστή στο σχολείο, διέθεσε 250 Ευρώ για αγορά παιδικών βιβλίων από την έκθεση, χορήγησε αναμνηστικά δώρα σε δασκάλους και μαθητές και παρέθεσε μπουφέ για τους παρευρισκόμενους.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων λειτούργησε έκθεση παιδικού βιβλίου την ευθύνη της οποίας είχαν οι δάσκαλοι: Παπακωνσταντίνου Γεωργία, Ρήγα, Δέσποινα, Καπέλλου Ιωάννα.
Παρακολουθώντας τις παραπάνω δράσεις πως μπορούμε να μην είμαστε περήφανοι για τους δασκάλους που μορφώνουν τα παιδιά μας;

Ενέργειες Εγγράφων